Варення вишні з шоколадом

варення вишні з шоколадом

Бажаєте здивувати своїх близьких, а також задовольнити себе неймовірно смачним десертом – варення вишні з шоколадом буде відповіддю на ці питання! Приготуйте “п’яну вишню” … варення, не десерт чи торт. Варення вишні з шоколадом та коньяком – використовуйте і як варення, і як десерт! Приступаємо:

Варення вишні з шоколадом і коньяком:

Інгредієнти:

  • вишня свіжа без кісточок – 0,5кг
  • цукор – 250г
  • лимонний сік 1ст.л.
  • чорний шоколад 100г
  • коньяк 50г
  • вода 30г

Приготування:

  1. Для початку вишню відділяємо від кісточок.
  2. Дрильовану вишню засипаємо цукром, додаємо одну столову ложку лимонного соку та воду. Залишаємо у стороні на 20 хвилин.
  3. Потім акуратно перемішуємо, ставимо на маленький вогонь, доводимо до кипіння та відразу додаємо коньяк. Ще раз все добре перемішуємо та залишаємо варитися на найменшому вогні 15 хвилин. Постійно помішуючи!
  4. Банки для варення добре миємо, стерилізуємо разом із кришками.
  5. Знімаємо каструлю з вогню, додаємо шоколад (попередньо розділений на частинки). Вимішуємо до розчинення шоколаду.
  6. Викладаємо варення у стерилізовані банки та закручуємо.
  7. Зберігати у прохолодному місці.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

Примітки:

  • краще брати гіркий чорний шоколад;
  • із цієї порції виходить приблизно 750 г готового варення.

 

Дивіться також варення вишня у власному соці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *