Смачні мариновані огірки

Смачні мариновані огірки

Смачні мариновані огірки смакують не тільки із картоплею-п’юре, а й із різними кашами, пловом, запіканками та ще з багато іншими стравами. Їх також можна додати у різні салати і супи. Рецептів є досить багато і дуже різних. Але я завжди готую смачні мариновані огірки за одним рецептом, та з радістю ділюся ним із Вами!

Щоб мариновані огірки були грумкими та не розм’якли під час зберігання у підвалі, потрібно найперше звертати увагу на сорт огірків. Він повинен бути придатний для маринування.

Отже, рецепт:

Смачні мариновані огірки:

Інгредієнти:

  • Огірки невеликих розмірів

У кожну банку:

  • Листя хрону 1шт
  • Парасолька кропу 1шт
  • Часник 4 зуб.

Маринад на 1 літру води:

  • Вода 1л.
  • Оцет 100г
  • Сіль 2 ст.л. без гірки
  • Цукор 2 ст.л. з гіркою
  • Лавровий листок 2шт
  • Перець духм’яний 2шт.
  • Перець чорний горошком 2шт.

Приготування:

  1. Огірки миємо, обрізаємо кінчики. Замочуємо у холодній воді на декілька годин.
  2. На дно літрової банки кладемо листя хрону, парасольку кропу, зубчики часнику.
  3. Викладаємо огірки у банки із часником та зеленню.
  4. Готуємо маринад: до води додаємо сіль, цукор, лавровий листок,  духмяний перець та чорний перець горошком. Доводимо маринад до кипіння, даємо покипіти 2 хвилини, тоді додаємо оцет, нехай покипить ще 1 хвилину.
  5. Гарячим маринадом заливаємо огірки.
  6. Стерилізуємо банки з огірками від моменту закипання 10-15 хвилин.
  7. Закатуємо кришками.

Ось і все! Смакуйте чудові мариновані огірки до будь якого гарніру, м’яса, риби та додавайте до улюбленої салатів! А взимку смачні та грумкі мариновані огірки спасають будь яку господиню та виручають у різних обставинах та в різний час!

Примітки:

  • Звертайте увагу на сорт огірків;
  • Стерилізувати можливо потрібно і довше. Слідкуйте за кольором огірків. Якщо вони змінили колір – можна закручувати.
  • Найкраще вибирати огірочки маленькі, тоді вони виходять дуже смачні.

Дивіться також салат із баклажанів на зиму  та рецепт аджики.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *