Помідори на зиму без оцту

помідори на зиму без оцту

Помідори на зиму без оцту – їх ще називають дитячі помідори. Існує безліч рецептів як закрити такі помідори: додаючи різні приправи та спеції можна змінити смак та продовжити термін зберігання.

Помідори без оцту можна їсти навіть і діточкам, оскільки вони не містять у собі оцту та виходять зовсім не гострі!

Помідори на зиму без оцту готуються просто, нічого особливого там не потрібно. Їх може приготувати як і досвідчена господиня, так і  молода мама!

Помідори на зиму без оцту:

Інгредієнти:

  • помідори малих розмірів 2,5 кг
  • цибуля 4-5 шт

на кожну півлітрову банку:

  • парасолька кропу
  • зелена петрушка
  • перець духмяний горошком 2 шт.
  • лавровий листок 1 шт.
  • часник 3 зуб.
  • алича 4-5 шт.

маринад:

  • вода 2,5 л.
  • цукор 10 ст.л.
  • сіль 2,5 ст.л.

Готуємо овочі, зелень та банки:

  1. Помідори та аличу добре миємо.
  2. Цибулю очищаємо і нарізаємо півкільцями.
  3. Парасольки кропу, зелену петрушку миємо під проточною водою.
  4. Часник чистимо.

Приготування помідорів на зиму без оцту:

  1. У чисті банки (0,5 л) кладемо на дно парасольку кропу, зелену петрушку, духмяний перець, лавровий листок, часник та аличу.
  2. Далі заповнюємо банки помідорами, чергуючи з півкільцями цибулі.
  3. Заповнені помідорами банки заливаємо киплячою водою, накриваємо кришками та залишаємо на 6-8 хвилин. Потім зливаємо воду та заливаємо ще раз кип’ятком. Знову залишаємо на 6-8 хвилин та потім зливаємо воду.
  4. Тим часом варимо маринад: 2,5 л води доводимо до кипіння, додаємо цукор та сіль, варимо 2-3 хвилин, помішуючи.
  5. Відразу заливаємо помідори киплячим маринадом та закручуємо кришками.
  6. Банки перевертаємо догори дном та закутуємо у ковдру на ніч. Зберігаємо у підвалах, погребах чи коморах.

Примітки:

  1. Найкраще брати не великі помідори або помідори чері, оскільки за цим рецептом помідори на зиму не стерилізуються.
  2. Після зливання води потрібно відразу заливати гарячим маринадом.
  3. Якщо помідори домашні і вони мають тонку шкірку та по розмірах маленькі, тоді можна заливати гарячою водою один раз та відразу гарячим маринадом.
  4. Якщо бажаєте закривати у більші банки, то аличі потрібно давати більше (на літрові банки 10шт аличі).

 

Дивіться також смачні рецепти баклажанів на зиму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *