Мариновані огірки з кетчупом Чілі

Смачні мариновані огірки

Мариновані огірки з кетчупом  Чілі

Мариновані огірки з кетчупом Чілі – простий та смачний рецепт!

Господині, а ви готові до зими? Пропоную Вашій увазі рецепт хрумких та вміру гострих маринованих огірочків з кетчупом ЧІЛІ. Помірна кислинка та ароматна нотка гостроти зробить цей рецепт одним із Ваших улюблених! Даний рецепт не вимагає високих навиків у області кулінарії, готувати легко, а взимку смакує завжди!
Отож, вперед, до роботи:

Інгредієнти:
– огірки на 4 банки по 1л
на кожну літрову банку:
– листя смородини 1шт.
– листя хрону 1шт.
– листя вишня 1шт.
– парасолька кнопка 1шт.
– 4 зубці часнику
– духмяний перець 3 горошин
– чорний перець 3 гор.
– лавровий листок 1шт.
для маринаду:
– 6 скл. води
– 1скл. цукру
– 1 скл. оцту
– 2 ст.л. солі
– 5 ст.л. кетчупу Чілі

Приготування:
1. Усю зелень промиваємо під проточною водою. Часник чистимо. У підготовлені чисті банки складаємо на дно зелень, часник, перець і лавровий листок.
2. Викладаємо огірки щільно один до одного. Чим менші огірочки, тим більше вміститься у банку ))) і краще смакуватиме узимку )))
3. Готуємо маринад: воду доводимо до кипіння, додаємо цукор, оцет, сіль та кетчуп. Добре все розмішуємо. Ще раз доводимо до кипіння. Як тільки закипить – виключаємо.
4. Гарячим маринадом заливаємо огірки. Стерилізуємо 7-10 хв. зручним для вас способом.
5. Закатуємо!

Смачного

Мариновані огірки з кетчупом Чілі, покроковий відео-рецепт приготування:

Примітки:

  1. Можна брати менші чи більші банки, взалежності від Вашим потреб, але тоді зменшіть/збільшіть кількість зелені та спецій у кожну банку.
  2. Із цієї порції виходить 8 банок по 0,5 л.

Цікаві та смачні ідеї для заготівлі на зиму тут.