Лечо з квасолею на зиму

лечо з квасолею на зиму

Лечо з квасолею на зиму – чудова заготовка, яку можна використовувати не тільки як салат, а додавши баночку цього лечо до картоплі – отримаємо смачну тушковану карполю на швидку руку! Існує безліч рецептів такого лечо, тому – це базовий рецепт, пропорції овочі можна змінювати до ваших смакових вподобань. Хоча саме у таких пропорція багатьом подобається така заготовка на зиму.

Лечо з квасолею на зиму смакує як гарячим так і голодним, до будь якого гарніру та особливо із тушеним мясом!

Отже, приступаємо:

Лечо з квасолею на зиму:

Інгредієнти:

  • варена квасоля 1кг
  • помідори 3кг
  • морква 1кг
  • перець болгарський 1кг
  • цибуля 0,5 кг
  • олія 0,5л
  • цукор 1скл
  • сіль 3 ст.л.
  • мелений чорний перець 1ч.л.
  • оцет 3 ст.л.

 

Приготування помідорів на зиму без оцту:

  1. Квасолю варимо до готовності, але слідкуємо щоб не розварилася.
  2. Помідори миємо під проточною водою, видаляємо стержень та нарізаємо не великими шматочками.
  3. Моркву добре миємо, чистимо, тремо на крупній терці.
  4. Болгарський перець також миємо під проточною водою, очищаємо від насіння. Нарізаємо тоненькою соломкою.
  5. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
  6. Усі овочі складаємо у чисту каструлю, додаємо олію, цукор, сіль і чорний мелений перець, добре все перемішуємо. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо одну годину, час від часу помішуючи.
  7. Потім додаємо варену квасолю та варимо ще 1,5 години. Не забуваємо періодично помішувати!
  8. За 10 хвилин до готовності лечо з квасолею додаємо оцет, добре все перемішавши.
  9. Викладаємо лечо з квасолею на зиму у чисті та простерилізовані банки, накриваємо простерилізованими кришками та закатуємо.
  10. Накриваємо банки ковдрою не перевертаючи!

СМАЧНОГО!

Примітки:

  1. Квасолю можна брати як молоду, так і суху. Якщо квасоля суха, то необхідно її попередньо замочити у холодній воді. Найкраще це зробити на ніч. А потім варити до готовності.
  2. До цього лечо добре брати велику квасолю.
  3. З цієї порції виходить 6 літрів лечо.
  4. Взимку можна подавати і холодним, і гарячим!

 

Дивіться також смачні рецепти баклажанів на зиму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *