Квашена капуста на зиму

1
1 коментар
2647 переглядів
Квашена капуста на зиму

Квашена  капуста на зиму – популярна страва осінньо-зимового періоду. Вона не тільки смачна, а ще й містить надзвичайно багато вітамінів. Входить до багатьох дієт та є дуже корисною!
Пиріжки з капустою,  капусняк, салат Вінегрет, капустяники, тушена капуста та багато інших других страв, салатів, що тільки можна приготувати з квашеної капусти!

Інгредієнти

3 л
  • капуста 3кг
  • морква 150г
  • сіль 2.5 ст.л.
  • цукор 1ст.л.
  • вода

Інвентар:

  • шитківниця
  • терка
  • банка 1шт. по 3л.
  • банка 1шт. по 0.5л.
  • велика миска

Приготування

  1. Капусту чистимо від верхнього та пошкодженого листя. Розрізаємо на чотири частини. Тоненько шаткуємо капусту на шатківниці або ж ножем. Нашатковану капусту злегка віджимаємо руками, щоб вона стала м’якшою і пустила сік. Моркву чистимо та тремо на терці, додаємо до капусти. Перемішуємо капусту з морквою.
  2. У чисту та суху 3-ох літрову банку дуже добре утрамбовуємо капусту з морквою.
  3. Готуємо росіл: у банку 0.5 л. наливаємо холодну воду, додаємо сіль та цукор. Розмішуємо доти, поки добре розчиниться сіль та цукор.
  4. Заливаємо готовим розсолом нашатковану капусту з морквою у банці.
  5. Капронову кришку кладемо всередину у банку (вона буде виконувати функцію гніту).
  6. Ставимо банку у тарілку або іншу посуду, бо у перші дні в процесі бродіння буде виділятися сік.
  7. Перші 3-5 днів потрібно поставити банку у тепле місце, далі переносимо у холодне (холодильник, погреб …) для довгого і хорошого зберігання!Приблизно через тиждень капуста готова для споживання!

Маленькі секрети - смачна квашена капуста на зиму:

  • Слід вибирати зимові сорти капусти, щоб питання ‘Як заквасити капусту, щоб вона була хрумка і смачна?’  ніколи не звучало 😉
  • Капусту не потрібно мити, лише зняти верхні листочки,  а також пошкоджені по почорнівші листки.
  • На початку процесу бродіння виділяється біла піна, її необхідно збирати з капусти кожного дня.
  • Протягом 3-ох діб потрібно протикати капусту чим небудь гострим (для цього підійде дерев’яна шпажка), до самого дна і декілька разів на день, щоб виходили гази. Якщо цього не робити, то капуста буде гірчити!
  • Необхідно слідкувати, щоб капуста була постійно у соці. Якщо його замало, то потрібно долити розчин води із сіллю (на 1 л. розчинити 1 ст.л. солі).
  • За цим рецептом квашена капуста на зиму вийде смачна і хрумка.

Смачного 🍲

 

Дивіться також  смачні огірки по корейськи!

Зберегти

Коментарі

  • Pavlo 26.10.2020 зимою те що треба, квашена капуста дуже смакує)
    зимою те що треба, квашена капуста дуже смакує)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту