Інгредієнти:

  • сир коров’ячий 1кг
  • молоко 1-1,5ст.
  • масло 1-2с.л.
  • яйце 1шт
  • сіль 1ч.л.
  • сода 1ч.л.
  • оцет для погашення соди

Приготування:

Закипятити молоко, додати сир, варити 15хв. Відцідити на друшляк. Коли охолоне та добре відцідиться, перекинути зварений сир назар у каструлю. Додати яйце, масло, сіль. Варити на маленькому вогні 10хв. Потім додати соди погашеної оцтом. Варити ще 2-3хв. Відставити для вистигання. Коли сир ще добре теплий розкласти його у кульочки та сформувати необхідну форму. Коли остигне повністю, то можна ставити у холодильник.

Господиням на замітку:

  1. Якщо сир погано відцідити, то вийде плавлений сирок )