Запіканка з гарбуза з яблуками та сиру

Запіканка з гарбуза з яблуками та сиру

Запіканка з гарбуза з яблуками та сиру не тільки смачна та корисна, а ще й дуже гарно виглядає ). Так, так, саме так: настільки гарно виглядає, що її відразу хочеться з’їсти! А який аромат буде стояти на всю кухню під час приготування запіканки!!!

Користь страви: а за користь цієї запіканки з гарбуза немає що говорити, бо Ви самі знаєте які та як багато вітамінів містить у собі гарбуз, яблука та сир. Для дорослих і малих приготуйте цю запіканку і вони не дадуть Вам спокою, поки Ви ще раз не приготуєте її.

 

Вперед, готуємо:

Запіканка з гарбуза з яблуками та сиру:

Інгредієнти:

  • Гарбуз почищений 1кг
  • Яблука 1кг
  • Манна каша 100 г (5ст.л.)
  • Сир домашній 500 г
  • Сухарі мелені 3 ст.л.
  • Цукор 6 ст.л.
  • Сік 1/2 лимона
  • Ванільний цукор 10 г
  • Яйця 2шт
  • Кориця 2 ст.л.
  • Вершкове масло для обмазки форми
  • Мелені сухарі для посипки форми

 

Приготування:

  1. Найперше готуємо гарбуз: нарізаємо великими кубиками, відварюємо у воді до готовності (але не переварюємо!). Зливаємо зайву рідину. До відвареного гарячого гарбуза додаємо 3 столові ложки цукру та маленькими порціями манку, розминаючи суміш виделкою або товкачкою. Дуже важливо, щоб не утворилися грудочки з манки, інакше гарбузовий шар не буде таким смачним. Даємо постояти 20 хвилин, щоб манка розбухла, а тим часом:
  2. Готуємо яблука: добре миємо, очищаємо від насіння та шкірки. Нарізаємо великими кубиками, весь час перемішуючи із лимонним соком (тоді яблука збережуть гарний світлий колір!). Тушкуємо яблука декілька хвилин на сухій сковороді (слідкувати щоб яблука стали м’якими, але не розповзлися).
  3. Форму змащуємо маргарином та посипаємо панірувальними сухарями.
  4. До гарбузової маси додаємо ванільний цукор, 1 яйце і 3 ст.л. мелених сухарів. Ретельно перемішуємо. Викладаємо у підготовлену форму та посипаємо 1 ст. л. кориці. Наступним шаром викладаємо яблука, які також посипаємо 1 ст.л. кориці.
  5. Беремо яйце, що залишилося, відокремлюємо жовток від білка. Білок ховаємо у холодильник. Сир розтираємо з 3 ст.л. цукру та жовтком. Охолоджений білок збиваємо міксером до стійких піків, додаємо до сирної маси. Масу ще раз збиваємо міксером та викладаємо на яблука.
  6. Розігріваємо духовку до 200 градусів, випікаємо перших десять хвилин при температурі 200 градусів, наступні хвиини 20 хвилин – 180 градусів.
  7. Готову запіканку з гарбуза з яблуками та сиру остуджуємо, прикрашаємо часточками яблук та поливаємо цукровим сиропом.

СМАЧНОГО!

Примітки:

  • час випікання регулуйте відповідно до вашої духовки.

 

Дивіться також рецепт приготування пирога з яблуками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *