Спогад літа – торт з вишнями та сиром

Спогад літа - торт з вишнями та сиром

Спогад літа – торт з вишнями та сиром, маком: поринувши у літні спогади хочеться відразу чогось доброго, з ягодами та такого свіжого, щоб аж … аж стало тепло та сонячно у серці. Цей торт задовільнить усі вище сказані пункти ))) Ніжний маковий корж, смачна та соковита сирна маса, шоколадний прошарок і на завершення вишні у желе – все це поєднується у торті “Спогад літа”!

Та що там так багато розказувати, краще один раз спробувати і тоді не потрібно буде слів, отож готуємо:

Спогад літа – торт з вишнями та сиром:

Інгредієнти:

  • яїчка 6шт.
  • борошно 3/4 скл.
  • цукор 1/2 скл.
  • мак сухий 3/4 скл.
  • ванільний цукор 10г
  • порошок до випічки 1 ч.л.

для сирної маси:

  • сир 600 г.
  • вершки 30%  200мл
  • цукрова пудра 4 ст.л.
  • желатин 2 ч.л. з гіркою
  • гаряча вода 1/4 скл.

для шоколадного прошарку:

  • какао 2 ст.л.
  • сметана 400мл.
  • цукор 150г
  • желатин 2 ч.л. з гіркою
  • гаряча вода 1/4 скл.

для вишневого прошарку:

  • вишні у власному соці 0,5 л.
  • желе вишневе 2 уп.
  • вода гаряча

 

Приготування:

Готуємо маковий корж

  1. Для цього змішуємо борошно, мак та порошок для випічки; шість білків збиваємо міксером до стійких піків, невеликими порціями додаємо цукор та ванільний цукор (не припиняючи збивати), додаємо по одному жовтку та в кінці, зменшивши обороти міксера, макову суміш.
  2. Форму змащуємо та покриваємо пергаментним папером. Виливаємо отриману суміш та ставимо у розігріту духовку до 180 градусів. Випікаємо 30-40 хвилин, перші 10 хвилин – 180 градусів, наступні – 150. Готовність перевіряємо сухим сірником.
  3. Готовий корж розрізаємо на дві рівних частини. Відставляємо для вистигання.

Готуємо сирну масу

  1. Тим часом готуємо сирну масу: Вершки збиваємо міксером до жорстких піків. Підійдуть і вершки меншої жирності, проте вони гарно не зібються, тому якщо у Вас вершки меншої жирності аніж 30%, то збивайте приблизно 2 хвилини. Додаємо цукрову пудру і сир. все добре збиваємо. Желатин розчиняємо у гарячій воді, коли оголоне – тонкою цівкою вливаємо у сирно-вершкову масу не припиняючи збивати міксером.
  2. Першу частину макового коржа кладемо у кільце для формування тортів, зверху викладаємо сирну масу та ставимо у холодильник для застигання.

Готуємо шоколадний корж

  1. Другу частину макового коржа рвемо на менші шматки. Сметану збиваємо міксером 5 хвилин, додаємо цукор та какао. Желатин розчиняємо у гарячій воді. До сметанно-шоколадної маси додаємо подрібнений маковий корж та тоненькою цівкою вводимо желатин.
  2. На сирну масу викладаємо шоколадну, розрівнюємо та відправляємо знову у холодильник для застигання.
  3. Розчиняємо желе згідно інструкції на упаковці, але води даємо наполовину менше ніж пропонує виробник. Вишні у власному соці відкидаємо на друшлаг та даємо стекти зайвому соку.
  4. Викладаємо вишні на шоколадний прошарок, заливаємо охолодженим желе. Знову у холодильник для застигання. Найкраще залишити торт на ніч у холодильнику, а уже зранку смакувати Спогад літа – торт з вишнями та сиром до гарячої чашки кави або чаю!

СМАЧНОГО!

 

Відео-рецепт ТОРТ З ВИШНЯМИ ТА СИРОМ

 

Примітки:

  • час випікання регулуйте відповідно до вашої духовки;
  • вишні у власному соці можна замінити на заморожені, які попередньо потрібно витягти із морозильної камери та дати добре розморозитися.

 

Дивіться також рецепт приготування пирога з яблуками та корицею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *