Пляцок Слойка з яблуками

Пляцок Слойка з яблуками

Пляцок “Слойка з яблуками” направду дуже смачний – ніжний, м’якенький, з кислинкою… Саме такий пляцок з яблуками готують навіть на святковий стіл, виглядає гарно та надзвичайно смачний. І, між іншим, виходить досить економно. Тісто для цього пляцка приготувати дуже просто.

Покроковий рецепт приготування пляцка СЛОЙКА З ЯБЛУКАМИ

Інгредієнти:

  • мука 4-4,5ст
  • кип’ячена холодна вода 1 ст
  • маргарин 375гр
  • оцет 1,5с.л.
  • яйце 1шт

Для крему:

  • масло 500г
  • цукор 4ст
  • яїчка 6шт.
  • молоко 4,5ст
  • крохмаль 9ч.л. (з гіркою)

Яблучний прошарок:

  • яблука 1кг
  • цукор 1ст
  • вода 0,5ст

 

Приготування:

  1. Муку висипаємо на робочу поверхню, на муку на грубій терці натираємо охолоджений маргарин. Добре усе перемішуємо.
  2. Змішуємо яйця з водою та оцтом.
  3. Робимо заглиблення у тісті з муки та маргарини, вливаємо туди суміш яйця, води та оцту. Акуратно все перемішуємо та замішуємо тісто.
  4. Ділимо на 10 рівних частин, ставимо на 1 годину у холодильник.
  5. Дістаємо наше тісто із холодильника, розкачуємо кожен корж за розмірами вибраної форми, постійно посипаючи тісто та поверхню мукою. Переносимо тісто на форму і там вирівнюємо краї. Обрізані кусочки залишаємо на формі. Тісто наколюємо виделкою.
  6. Випікаємо 10хв при температурі 180.
  7. Готуємо крем: Збиваємо яйця 5хв, не припиняючи збивати додаємо по трошки цукор, продовжуючи збивати далі. Потім у цю суміш додаємо молоко (2,5 ст) та збиваємо ще раз усе.
  8. Ставимо на середній вогонь, постійно помішуючи доводимо до кипіння. 
  9. Крохмаль розводимо у 0,5ст молока. Поступово вливаємо розведений крохмаль у закипівшу яїчно-молочну суміш. Перемішуємо та знімаємо з вогню.
  10. Даємо вистигнути,маса повинна загуснути. Добавляємо до маси м’яке масло та збиваємо міксером крем.
  11. Яблучний прошарок: Яблука помити, почистити та порізати скибками.
  12. Цукор розтопити з водою, додати яблука.
  13. Варити яблучну масу до готовності яблук (вони повинні бути м’ягкі).
  14. Складаємо наш пляцок: корж, крем, яблука, корж, крем, яблука….. зверху повинен бути крем. Обрізані кусочки зсипаємо у тарілку, дрібнимо. Ними прикрашаємо боки пляцка, верх – як підказує фантазія!
  15. Залишаємо пляцок “Слойка з яблуками” на ніч (краще на добу) при кімнатній температурі, поставивши зверху не великий вантаж (це може бути дошка… : для того щоб пляцок краще пропитався). Потім відправляємо у холодильник для застигання.

С М А Ч Н О Г О ! ! !

Замітка:

  1. Яблука можна замінити вишнями у своєму соці.
  2. Форма розміром.

 

Варто переглянути класичний рецепт торту “Наполеон”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *