Пляцок Капучіно

Пляцок Капучіно

Пляцок Капучіно – смачний та в міру солодкий пляцок, поєднує у собі шоколадні коржі, кокосовий корж та пудинговий крем із смаком капучіно.

Любителям кокосової випічки та капучіно рекомендуємо спробувати!

Пляцок Капучіно! Покроковий рецепт:

Інгредієнти:

для шоколадних коржів:

  • яйця 7шт.
  • цукор 1 скл.
  • борошно 5 ст.л. з гіркою
  • какао 2 ст.л. з гіркою
  • розпушувач 2 ч.л.

для кокосового коржа:

  • кокосова стружка 250г
  • білки 5шт.
  • цукор 0,5 скл.
  • ванільний цукор 20г
  • розпушувач 1ч.л.

для крему:

  • жовтки 5шт.
  • ванільний цукор 10г
  • борошно 3 ст.л.
  • пудинг ванільний 1уп.
  • молоко 2скл.
  • цукор 0,75 скл.
  • масло 300г
  • капучіно (порошок) 3ст.л.

 

Приготування:

  1. Готуємо шоколадний бісквіт: Включаємо духовку розігріватися до 200  °C. Просіюємо борошно з розпушувачем та какао. Відділяємо жовтки від білків. Білки збиваємо до стійких піків, додаємо половину цукру, не припиняючи збивати. У іншій посудині збиваємо жовтки з цукром до зміни кольору. Порціями додаємо  збиті жовтки до білкової маси та збиваємо міксером на середніх оборотах. Не припиняючи збивати додаємо по ложці просіяну муку з какао та розпушувачем. Форму застеляємо пергаментним папером, виливаємо отриману масу. Ставимо форму у розігріту духову піч та випікаємо 30-40 хвилин (до сухого сірника). Готовий корж виймаємо із форми та залишаємо остигати.
  2. Готуємо кокосовий корж: Білки збиваємо до пишної маси, потім поступово додаємо цукор та ванільний цукор, не припиняючи збивати міксером. Далі по ложці додаємо кокосову стружку та розпушувач, все акуратно збиваємо на середніх обертах міксера. Виливаємо масу у форму застелену пергаментом та ставимо у розігріту духовку до 180 °C на 30-40 хвилин. Випікаємо до золотистого кольору. Готовий корж виймаємо із форми та залишаємо остигати.
  3. Готуємо пудинговий крем: В каструлю наливаємо одну склянку молока, додаємо цукор та ванільний цукор, розмішуємо, ставимо на вогонь та доводимо до кипіння постійно помішуючи. Жовтки збиваємо міксером, додаємо склянку молока, борошно та пудинг почергово та не припиняючи збивати масу міксером. Впиваємо пудингову масу до киплячого молока та варимо на малому вогні до загустіння. Обов’язково постійно помішувати, в протилежному випадку пудингова маса для крему пригорить! Масло кімнатної температури збиваємо міксером на великих оборотах до пишної білої маси, потім по ложці додаємо пудингову суміш, постійно збиваючи міксером. В кінці збивання додаємо капучіно.
  4. Залишилося зібрати пляцок: темний корж розрізаємо на половину. Збираємо: темний корж, пудинговий крем, кокосовий корж, крем, темний корж.  Ставимо пляцок Капучіно в холодне місце на 6 годин. Перед подачею можна посипати цукровою пудрою або капучіно-порошком.

 

СМАЧНОГО!!!

 

Примітки:

  1. Форма прямокутна, діаметром 25Х30см.
  2. Час та температуру випікання регулюйте відповідно до Вашої духовки!
  3. Верх пляцка Капучіно можна полити розтопленим шоколадом або шоколадною помадкою власного приготування.

 

P.S. Не забудьте поділитися чудовим рецептом чудової випічки із своїми друзями 😉

Перегляньте також рецепт приготування торту “Червоний оксамит”! Якщо Ви ніколи ще його не готували – обов’язково спробуйте!