Паска – покроковий рецепт.

Паска - покроковий рецепт

Паска – покроковий рецепт завжди стане у пригоді!

Кожна господиня раніше чи пізніше повинна спробувати спекти смачну паску до свята Воскресіння Христового! І тоді виникає питання: який рецепт обрати? На просторах інтернету їх настільки багато, що розгублюєшся відразу. Але даний покроковий рецепт допоможе тобі не розгубитися та спекти смачну паску, ще й отримати масу задоволення від процесу випікання!

Паска – покроковий рецепт:

Інгредієнти:

  • борошно 1кг
  • свіжі дріжджі 125г
  • цукор 400-500г
  • молоко 350мл
  • масло вершкове 300г
  • яйця 10шт.
  • ізюм, цукати та інше.

Для помадки:

  • вода 6ст.л.
  • цукор 200г
  • лимонний сік  1 ч.л.
  • желатин жвидкорозчинний 10г

 

Приготування:

  1. У велику каструлю висипаємо борошно, у борошні робимо ямку (заглиблення), де наливаємо 100мл. молока, додаємо дріжджі та дві столові ложки цукру! Дріжджі злегка розмішуємо з молоком та цукром. Відставляємо на 15-25 хвилин у тепле місце для того, щоб дріжджі “заграли”. Можна залишити на кухні неподалік від батареї чи включеної газової плити.
  2. Потім додаємо яйця, решту молока, розтоплене охолоджене масло. Замішуємо тісто поки не почне відставати від рук.
  3. Далі потрібно накрити каструлю та поставити тісто у холодильник на одну годину!
  4. Витягуємо наше тісто із холодильника, додаємо цукор, ізюм (цукати, цедру лимона чи апельсина, ванілін та ін.). Ще раз вимішуємо.
  5. Форми змащуємо олією і викладаємо тісто: руки мачаємо у воду, беремо клаптик тіста, формуємо кульку так, щоб гарна і гладенька поверхня була вгорі! Тісто розраховуємо так, щоб воно займало 1/2 або навіть 1/3 форми.
  6. Яйце збиваємо виделкою, відразу змащуємо паски у формах.
  7. У попередньо розігріту духовку до 180 градусів, ставимо випікати паски на 40-50 хвилин.
  8. Коли паски спечені приступаємо до готування помадки! Отож: до води додаємо 200г цукру, довомимо до кипіння, постійно помішуючи. Знімаємо з вогню та додаємо 1ч.л. лимонного соку. Окремо замочуємо желатин у воді (згідно інструкції). Тоненькою цівкою вливаємо желатин до цукрового сиропу. Ставимо у холодну воду та збиваємо до білої пухкої маси (збиваємо міксером або виделкою).
  9. Відразу поливаємо помадкою паски та прикрашаємо різними пасхальними прикрасами!

СМАЧНОГО!!!

 

Паска – покроковий рецепт

Примітки:

  1. Пам’ятайте: Час та температуру випікання регулюйте відповідно до Вашої духовки!
  2. Готові паски краще не відразу виймати із форми, нехай постоять ще 5-10 хвилин.
  3. Помадку можна зробити шоколадну або будь яку іншу за Вашим бажанням!

 

P.S. Не забудьте поділитися чудовим рецептом “Паска – покроковий рецепт” із своїми друзями 😉

Перегляньте також рецепт приготування кексів, вони гарно доповнять Ваш святковий стіл!!!