Торт Літня красуня

Інгредієнти:

  • родзинки 50г
  • мак 1скл.
  • борошно 3 скл.
  • яйце 4 шт.
  • розпушувач 1 пак.
  • сметана 2 скл.
  • цукор 2 скл.
  • ванільний цукор 2 ч.л.
  • какао 4 ч.л.

для малинового прошарку:

  • малина 0,5 кг
  • цукор 1скл
  • желатин 25г

для крему:

  • сметана 1л.
  • цукор 4 повних ст.л.
  • ванільний цукор 1ч.л.
  • згущувач для сметани 8пакетів

Приготування:

Родзинки залити кип’ятком, залишити на 20хв. Мак запарити 10хв., потім відцідити та розтерти з 1ст.л. цукру. Збити яйця з цукром та ванільним цукром, збиваючи додати сметани. Потім порціями додавати муку просіяну з розпушувачем до тіста. Все добре збити. Розділити на 3 частини. До першої додати мак, до другої – ізюм, до третьої – какао. Форму змастити маслом, вилити першу частину тіста, пекти приблизно 20хв (10хв. – 180градусів, решту – мін). Так спекти решту коржів. Вистудити.

Для малинового прошарку: Малину збити блендером, додати цукру та прогріти на вогні до повного розчинення цукру. Желатин залити невеликою кількістю води та залишити на 10хв для набухання. Потім нагріти желатин на водяній бані. Тоненькою цівкою влити желатин у малинове пюре. Вилити це у форму вистелену харчовою плівкою та поставити для остигання спочатку на кухні, потім у холодильник.

Крем: Збити міксером сметану із цукром та ванільним цукром, додати згущувач.

Складаємо торт: коржі розміщуємо за бажанням, лише малиновий корж має бути посередині. Заливаємо шоколадною помадкою.

Торт виходить дуже ніжний та смачний!

Господиням на замітку:

  1. Цей рецепт на круглу форму діаметром 28см.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *