Бісквіт класичний

Бісквіт

Бісквіт класичний використовується для приготування різноманітних тортів, смачних десертів та ін. Для традиційних тортів готовий бісквіт розрізується на 2-4 коржі, ці коржі пропитуються сиропом та прослоюються кремом. Також бісквіт можна подрібнити та приготувати тістечка “Картопля”, Кап-кейки та ще дуже багато інших смачних десертів. Фантазуйте, нехай все у Вас буде смачно!

Бісквіт класичний – 

покроковий рецепт:

Інгредієнти:

  • мука 10 с.л.
  • цукор 10с.л.
  • розпушувач до тіста 1уп.
  • яйця 10шт.

 

Приготування:

  1. Підготовлюємо усі продукти. Яїчка повинні бути холодні! Форму діаметром 28см змазуємо маслом та застеляємо пергаментним папером.
  2. Вмикаємо духовку розігріватися до 180 градусів.
  3. Відокремлюємо білки від жовтків.
  4. До жовтків додаємо половину цукру та добре збиваємо міксером, до збільшення в об’ємі та побіління маси!
  5. Починаємо збивати білки до формування мягких піків. Не припиняючи збивати всипаємо тоненькою стрічкою решту цукру (тут можна також добавити ванільний цукор). Добре збиваємо до формування твердих піків, але не перестарайтеся! Білки готові тоді, коли при нахилі посудини вони не виливаються.
  6. До жовтків додаємо білки, перемішуємо лопаткою або легенько збиваємо міксером.
  7. До цієї маси додаємо муку просіяну з розпушувачем також перемішуємо лопаткою або легенько збиваємо міксером.
  8. Викладаємо тісто у форму та розрівнюємо поверхню.
  9. Випікаємо бісквіт 30-35хв.: перших 10 хв. – при температурі 180градусів, наступні хвилини – при температурі 150 градусів, але після 20-ої хвилини слідкуємо, оскільки кожна духовка пече по різному.
  10. Готовий бісквіт виймаємо із форми та переносимо на решітку для остигання.

 

Секрети:

  • Білки від жовтків потрібно відділяти дуже акуратно, щоб ні каплі жовтка не попало у білки, інакше білки не зібються. Також посудина у якій будуть збиватися білки повинна бути чистою та сухою.
  • У бісквітне тісто можна добавити лимонну або апельсинову цедру, какао, подрібнені горіхи. Ці інгредієнти попередньо потрібно змішати із мукою. Якщо у тісто додається какао або горіхи, то муки потрібно брати менше на таку ж кількість.
  • Форму заповнювати тісто не більше ніж на 2/3 висоти, оскільки при випіканні бісквіт збільшується у 1,5 рази.
  • При випіканні двері духовки не відкпривати хоча б перші 20 хвилин, а ще краще під час усього випікання. Це може призвести до падіння бісквіту.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *