Останнім часом дуже популярним став торт цифра або його ще називають торт буква  – кондитерський тренд 2018 року. Коржі пісочні або медові – це тонкі коржі, вирізані по трафарету у вигляді букв або цифр, з’єднані між собою красиво викладеним кремом. Головна умова – щоб коржі були тоненькі та не втрачали своєї форми у процесі випічки, а крем добре тримав форму. Для декору можна використовувати живі квіти, макаронс, безе, ягоди, фрукти, печеня, цукерки та ще багато іншого….

Пропоную приготувати Торт Цифра (Торт Буква) із медових коржів та вершкового крему.

Покроковий рецепт приготування Торт Цифра (Торт Буква):

Інгредієнти:

  • мука 350г
  • цукор 150г
  • масло 100г
  • яйця 2шт
  • мед 80г
  • сода 1 ч.л.
  • дрібка солі

для крему:

  • масло 200г
  • кефір 1 л
  • цукрова пудра 150г

 

Приготування:

  1. У посудині з’єднуємо цукор, мед, яйце, дрібку солі. Перемішуємо вінчиком до однорідної маси.
  2. Додаємо масло та відправляємо на маленький вогонь. Постійно помішуючи, доводимо масу до кипіння, але не кип’ятимо.
  3. Знімаємо із вогню та додаємо соду, добре помішуючи. Маса почне збільшуватися у об’ємі – це сода вступає у дію.
  4. Відставляємо масу для вистигання до кімнатної темератури.
  5. Потім додаємо до маси муку, але спочатку половину. Перемішуємо вінчиком. Решту муки висипаємо на робочу поверхню та на муку викладаємо тісто. Далі тісто уже замішуємо руками. Тісто може трохи липке, але так повинно бути.
  6. Тісто кладемо у пакет та відправляємо у холодильник на декілька годин, але краще на ніч.
  7. Витягуємо тісто із холодильника розділяємо на чотири частини, розкатуємо товщиною 3-4 мм (при випічці воно ще трошки збільшується). Прикладаємо трафарет та вирізаємо цифри, букви чи інші фігури.
  8. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Вирізане тісто переносимо на форму та наколюємо виделкою. Випікається дуже швидко: 8хв. при температури 180 градусів.
  9. Так випікаємо ще три інших частини.
  10. Крем. Приготувати завчасно: кефір (краще брати у паперових пакетах) добре заморожуємо (на добу ставимо у морозильну камеру). Витягуємо, знімаємо пакет та ставимо кефір на друшлаг встелений подвійною марлею. Залишаємо так на декілька годин. Коли сироватка стекла, поміщаємо сир у холодильник. Сир повинен бути холодний.
  11. Збиваємо міксером масло, додаємо цукрову пудру та добре збиваємо.
  12. До масла з пудрою додаємо порціями холодний сир, добре усе збиваємо! Виходить крем з надзвичайним смаком, ніжною текстурою! А ще він дуже добре тримає форму.
  13. Складаємо Торт Цифра: корж, крем викладаємо насадкою, корж, кремвикладаємо насадкою. Для декору використовуємо ягоди, фрукти, живі квіти, макаронс, безе, печеня, цукерки та ін….
  14. Відправляємо у холодильник для застигання.

Примітки:

  • тісто краще замішувати день наперед, тому що воно повинно пролежати у холодильнику декілька годин, а ще краще – ніч;
  • рекомендую муки давати як по рецепту, оскільки велика кількість муки може забити тісто і воно вийде тверде;
  • муку додавати тільки до остиглої маси, бо тепла маса вбирає у себе багато муки;
  • потрібно наперед приготувати трафарети відповідно до потрібної цифри, букви чи фігури: можна роздрукувати на звичайному папері та вирізати ножницями;
  • сир для крему повинен бути дуже холодним, а масло навпаки – кімнатної температури, м’яке. Тільки так вийде ніжний крем;
  • крем можна замінити іншим, але він повинен обов’язково тримати форму.

Перегляньте також Пляцок Слойка з яблуками.