Торт Наполеон – це торт, який складається із слойоного тіста та заварного крему. Звичайно, ще добавляють ягоди, яблука, цукати та інше. Проте, класичний рецепт давній та перевірений. Пропоную спробувати класичний рецепт торту “Наполеон”:

Інгредієнти:

  • мука 3ст
  • кип’ячена холодна вода 2/3 ст
  • маргарин 250гр
  • оцет 1с.л.
  • яйце 1шт

Для крему:

  • масло 400-450г
  • цукор 2,5-3ст
  • яїчка 4шт.
  • молоко 3ст
  • крохмаль 6ч.л. (з гіркою)

 

Приготування:

Муку висипаємо на робочу поверхню, на муку на грубій терці натираємо охолоджений маргарин. Добре усе перемішуємо. Змішуємо яйця з водою та оцтом. Робимо заглиблення у тісті з муки та маргарини, вливаємо туди суміш яйця, води та оцту.Акуратно все перемішуємо та замішуємо тісто. Ділимо на 10 рівних частин, ставимо на 1 годину у холодильник.

Готуємо крем: Збиваємо яйця 5хв, не припиняючи збивати додаємо по трошки цукор, продовжуючи збивати далі. Потім у цю суміш додаємо молоко (2,5 ст) та збиваємо ще раз усе. Ставимо на середній вогонь, постійно помішуючи доводимо до кипіння.  Крохмаль розводимо у 0,5ст молока. Поступово вливаємо розведений крохмаль у закипівшу яїчно-молочну суміш. Перемішуємо та знімаємо з вогню. Даємо вистигнути,маса повинна загуснути. Добавляємо до маси м’яке масло та збиваємо міксером крем.

 

Дістаємо наше тісто із холодильника, розкачуємо кожен корж до діаметру вибраної тарілки (напр.28см.) постійно посипаючи тісто та поверхню мукою.Переносимо тісто на форму і там вирізаємо по діаметру тарілки. Обрізані кусочки залишаємо на формі. Тісто наколюємо виделкою. Випікаємо 10хв при температурі 180.

Складаємо наш торт: корж, крем, корж, крем….. зверху повинен бути крем. Обрізані кусочки зсипаємо у тарілку, дрібнимо. Ними прикрашаємо боки торту, верх – як підказує фантазія!

С М А Ч Н О Г О ! ! !

 

Замітка:

  1. Можна випікати також квадратний торт Наполеон, не тільки круглий 🙂