З різними начинками, із дріжджового тіста, запашні, посипані цукровою пудрою або цукром, пишні та смачні – це пампухи на Різдвяномі столі! Кожна господиня має свій рецепт приготування, окремі інгредієнти змінюються на інші, випробовують різні начинки, але смак пампухів залишається незмінним – різдвяним!

 

 

Бабусині пампушки з яблуками

Інгредієнти:

  • 0,5 л води
  • олія 100г
  • цукор 100г
  • щіпка солі
  • яйце 1шт
  • дріжджі 50г
  • мука 600г (може знадобитися більше)

для начинки:

  • яблука 4-5 шт.
  • кориця
  • цукор

Приготування:

 

  1. Воду закип’ятити
  2. До води додати цукор та олію. Як усе закипить, відразу зняти з вогню.
  3. Остудити воду з олією та цукром до кімнатної температури. Ця суміш має бути тепла.
  4. До води з олією та цукром додати щіпку солі, одне яйце, дріжджі. Добре усе розмішати.
  5. Додавати поступово муку та місити тісто. Замішуємо до появи пухирців.
  6. Поставити у тепле місце, щоб наше тісто підійшло. Приблизно на 1год. Тісто має збільшитися у об’ємі у 2,5-3 рази.
  7.  Тим часом готуємо яблука: миємо, чистимо. Готові яблука нарізати невеликими шматками. Посипати цукром та корицею. Перемішати.
  8. Коли тісто підійшло (тісто має бути ніжним) – руки обмакати у муці та перехиляючи каструлю руками обережно викласти тісто на робочу поверхню, яку заздалегідь посипати мукою.
  9. Розділити тісто на декілька частин
  10. Із кожної частини легенько сформувати трубку, яку порізати на рівні частини.
  11. У кожну частинку пакласти на середину підготовлене яблуко, защіпнути та поставити швом до низу на посипану мукою поверхню.
  12. Готовим пампушкам дати підійти 15-20хв. у теплому приміщенні.
  13. У каструлі із товстим дном підігріваємо олію. Перевірити готовність олії можна кинувши шматок тіста: якщо шматочок тримається на поверхні і не тоне, то олія готова, у іншому випадку – ще холодна і потрібно більше нагріти.
  14. У розігріту олію опускаємо пампухи швом донизу, потім перевертаємо на другий бік. Виймаємо шумівкою і викладаємо на решітку, щоб стекли.
  15. Готові пампухи коли трошки остигли присипаємо цукровою пудрою або цукром.

 

Пампушки виходять пишні, запашні та дуже смачні. Начинку можна міняти до Вашого смаку: вишні, варення, мак, яблука, сухофрукти…..

Смачного!