Декілька порад як правильно підготувати печінку, щоб страва із неї вийшла ніжна та ароматна.

  • вибирайте печінку тільку свіжу, не заморожену. Найбільшу увагу звертайте на колір та запах свіжої печінки. Колір свіжої печінки повинен бути рівний, без плям, поверхня гладка. Свіжа печінка має приємний запах.
  • перед приготування необхідно вимочити печінку у молоці 1-2год. Тоді вона вийде ніжна та дуже смачна.
  • солити та перчити страви із печінки потрібно у самому кінці, щоб печінка не стала жорсткою.
  • смажити печінку потрібно мінімальну кількість часу. Так вона залишить ніжною, м’якою та соковитою.
  • нарізати шматочки печінки слід товчиною 1-1,5 см., не більше.