Запечена риба – короп із сиром

запечена риба - короп із сиром

Запечена риба – короп із сиром. Ви коли небудь їли рибу, яка просто тане у роті? Вам обов’язково слід попробувати рибу за цим рецептом!!! Надзвичайно ніжна, з тонким ароматом тушених овочів … і користь, і насолода поєднуються в одній страві разом.

Рецепт зовсім не складний, інгредієнти легкодоступні, час приготування також радує  (15 хвилин на підготовку та 30-45 хвилин на запікання) – під час запікання можна приготувати будь який гарнір до смаку. І о-ля-ля! За одну годину у Вас буде чудова вечеря.

Ловіть рецептик:

Запечена риба – короп із сиром:

Інгредієнти:

  • короп середній 2шт.
  • плавлені сирки 3шт.
  • морква 2-3шт.
  • цибуля 2-3шт.
  • олія
  • масло 2ст.л.
  • сіль
  • перець чорний мелений
  • базилік сушений
  • орегано сушене
  • перець білий мелений
  • часник
  • перець червоний сушений

 

Приготування:

 

  1. Найперше готуємо рибу: короп чистимо, миємо, вибираємо нутрощі, робимо надрізи зверху (кожних 2-3см, так, щоб потім було добре різати на порційні шматки біля кожного надрізу), натираємо сіллю, перчимо та даємо інших спецій для риби (перець чорний мелений, базилік сушений, орегано сушене, перець білий мелений, часник, перець червоний сушений – всі інгредієнти змішуємо у ємності та натираємо рибу).
  2. Форму для запікання застеляємо фольгою, викладаємо короп та відставляємо в сторону для маринування, а тим часом готуємо начинку.
  3. Цибулю очищаємо від лушпиння, миємо та нарізаємо кубиками. Моркву також чистимо та маємо, тремо на крупній терці. Тушимо цибулю разом із морквою на олії, в кінці додати трохи масла.
  4. Плавлені сирки тремо на крупній терці. Коли цибуля та морква охолонуть, додаємо терті плавлені сирки та вимішуємо.
  5. Цією начинкою щедро начиняємо рибу, заповнивши і середену і надрізи.
  6. Духовку розігріваємо до 180 градусів та запікаємо короп приблизно 30-45 хвилин при тій же температурі.

 

 

Відео-рецепт Запечена риба – короп із сиром


Примітки:

  • час випікання регулуйте відповідно до вашої духовки;
  • спеції якими ми натираємо короп (перець чорний мелений, базилік сушений, орегано сушене, перець білий мелений, часник, перець червоний сушений) можна замінити іншими спеціями для риби які більше вам до вподоби.

 

Відмінно підійде до цієї риби салат з копченим сиром-косичкою, рецепт тут!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *