Телятина з апельсином: покроковий рецепт

0
Коментарів немає
2325 переглядів
Телятина з апельсином: покроковий рецепт

Телятина з апельсином: покроковий рецепт стане Вам точно у пригоді. Здавалось би смачні страви потребують багато часу на приготування та дорогі інгредієнти… Проте це не так! Апетитна страва, проста в приготуванні і з мінімальною кількістю інгредієнтів. Якраз саме те, що потрібно, щоб урізноманітнити своє меню. Звичайно телятина з апельсином вийде доброю при одній умові: м’ясо повинне бути добрим! Тобто свіже, молоденьке, без плівок і т.п. А ще добре коли кусок м’яса рівний! Отже, добрий кусок телятини ми вибрали, а тепер приступаємо до приготування:

Інгредієнти

  • елятини 600-800 г
  • Цибуля велика 1шт.
  • Апельсин 1шт
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • масло 100г
  • перець духмяний горошком
  • перець чорний горошком

Приготування

  1. Телятину промиваємо, видаляємо плівку і тому подібне. Кусок м’яса повинен бути гарний!
  2. Перекладаємо у посудину: солимо, додаємо перцю меленого та горошком (духмяний і чорний), заливаємо соком половини апельсина. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на декілька годин, щоб м’ясо добре промаринувалося.
  3. Цибулю миємо, чистимо та нарізаємо півкільцями.
  4. Другу половину апельсина очищаємо від шкіри та нарізаємо півкільцями.
  5. Форму для запікання застеляємо фольгою. На дно викладаємо промариноване м’ясо, робимо у ньому надрізи кожних 1-2 см. У ці надрізи кладемо півкруги апельсина та цибулі, і так заповнюємо всі надрізи.
  6. Зверху кладемо кусок масла, та заливаємо соком, у якому маринувалося м’ясо.
  7. Закриваємо фольгу та ставимо запікатися у розігріту духовку до 180 градусів на 1,5 години.
  8. Готова соковита телятина з апельсином надзвичайно ніжна із пряним ароматом.

Примітки

  • апельсин можна і не очищати від шкірки, а нарізати із нею та так запікати м’ясо. Проте, це вже справа смаку, багатьом більше подобається без шкірки!
  • запечений апельсин не обов’язково їсти 🙂 Але рекомендую спробувати, він настільки пропитується м’ясним ароматом …
  • можна додати також інші спеції за Вашим бажанням: розмарин і т.п. ….

СМАЧНОГО!!!

 

P.S. Не забудьте поділитися соковитим рецептом цієї страви із своїми друзями 😉

Дивіться також рецепт приготування салату Цезар. Він буде гарним доповненням до цієї страви!

Зберегти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Підписуйтесь!

отримуйте нагадування про нові рецепти прямо на свою пошту