Куряче філе з шпинатом та сиром

куряче філе зі шпинатом та сиром

Куряче філе з шпинатом та сиром –
легко, смачно, корисно

Ніжна та соковита курочка з рум’яною сирною скоринкою… ммм… встояти перед такою смакотою неможливо. Куряче філе з шпинатом та сиром просто й легко готувати. А що Ви готуєте із шпинатом?
Даний рецепт стане одним з Ваших улюблених. Це той самий випадок, коли мінімум зусиль дають неперевершений результат. Готова страва підходить як для звичайної вечері так і святкового столу. Готується зі звичних, а головне, корисних продуктів. Шпинат – один з найкорисніших овочів. Каротин та вітамін С у ньому не зникають після теплової обробки. Листя багате на залізо, а білків у ньому майже стільки ж як у бобових. Цей рецепт – знахідка для всіх, хто слідкує за правильним харчуванням.
Ми підготували покроковий рецепт курячої грудинки зі шпинатом та сиром. Діставайте з холодильника необхідні інгредієнти, беріть гарний настрій та готуйте з задоволенням.

Як приготувати куряче філе з шпинатом та сиром?

Для приготування Вам знадобляться:
● 2 курячі філе
● Шпинат 100 г
● Домашній сир 100 г
● Твердий сир 100 г
● Оливкова олія 50 г (для обжарювання)
● Сіль
● Перець

Увімкніть духовку на 200˚С – хай розігрівається.
Тим часом обмийте та обсушіть філе. Якщо є жир, то приберіть його. Вздовж кожної грудки на відстані біля сантиметру зробіть глибокі надрізи – близько 1 см.
Шпинат промийте, висушіть та наріжте. В пательню налийте олію та протушіть у ній зелень.
Готовий шпинат перебийте блендером з домашнім сиром. Додайте у суміш сіль та перець.
Покладіть курку у жаростійку форму. Кожен надріз начиніть шпинатно-сирною масою.
Зверху посипте натертим на тертці твердим сиром.
Запікайте 20-25 хвилин. Курочка повинна стати білою, а сир розплавитись та покритись
золотою скоринкою.
Подавайте куряче філе гарячим як самостійну страву або з гарніром. Птиця смакує з картоплею, кашами та тушкованими овочами. Гурманам
радимо їсти з часниковим соусом.

Смачного!

Дивіться також рецепт приготування салату Цезар. Він буде гарним доповненням до цієї страви!