Голубці із тертої картоплі (рецепт із фото покроково)

Ми звикли до традиційних голубців із мясом та рису. Та пропоную Вам попробувати приготувати голубці із тертої картоплі: надзвичайно ніжні та смачні! Отож:

Інгредієнти:

  • цибуля середня 6 шт.
  • морква 2шт.
  • картопля 2,5кг
  • капуста середніх розмірів 2шт.
  • сіль до смаку
  • перець до смаку
  • оцет 1ст.л.
  • олія або масло для смаження цибулі та моркви
  • 4-5 ст.л. сметани (бажано домашньої)

Приготування:

Підготуємо капусту для голубців: У велику каструлю налити води, закип’ятити, додати трошки солі та оцту. У капусті вирізати качан, опустити капусту у воду. Дати покипіти 1-2 хв. та знімати по порядку листя із капусти, не витягуючи капусту із води. Можна наперед заготувати листя капусти для голубців та заморозити. Коли потрібно, витягнути із морозилки, розморозити та готувати голубці.

Беремо шість середніх цибулин, чистимо та миємо

Цибулю ріжемо дрібними кубиками.

Дві морквини потрібно почистити та помити

Моркву натерти на дрібній терці (можна і на крупній, але як на мене на дрібній буде смачніше).

Підсмажити до золотистого кольору цибулю та моркву.

Далі почищену та помиту картоплю тремо на дрібній  терці, якщо є комбайн – можна потерти на ньому, це пришвидшить процес приготування. 

Віддушуємо рідину із картоплі. Додаємо потушені цибулю та моркву, сіль, перець (можна додати приправи для картоплі, я не давала і вийшло дуже смачно). Начини листя капусти начинкою, закрутити. Викласти голубці у каструлю залити 0,5 скл. води та 4-5 ст.л. сметани. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та відразу відправляємо наші голубці у розігріту духовку. Тушимо приблизно 1год.

Голубці із тертої картоплі готові, подавайте із сметаною або грибною підливою!

Смачного!!!

Господиням на замітку:

  1. Можна до начинки додати звареної манки. Тоді голубці набудуть іншого смаку та будуть ще більш ніжніші. Хоча мені подобається без манки. Вибирати Вам, пробуйте та діліться Вашими уподобаннями!
  2. Голубці краще готувати у духовці після закипання на плитці, так вони стають добре потушені та ароматні!

2 коментарі до “Голубці із тертої картоплі (рецепт із фото покроково)

  1. Alex Відповіcти

    До якої температури має бути розігріта духова піч перед тим, як поставити голубці ?
    Проблема з українськими рецептами в тому , що майже в більшості ніхто не вказує в своїх рецептах температуру печей , а тільки пишуть розігріти , хоча майже всі духові печі мають термометри.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *