Капкейки / кекси

капкейки рецепт

Ніжні капкейки / кекси прекрасно підходять для дітей, днів народжень, для весіль та інших урочистих подій або просто для звичайного дня :). Капкейки можна робити шоколадними, банановими та ще з багатьма різними смаками, а також прикрашати на свій смак: кремами, мастикою, шоколадом та ін. Варіантів капкейків / кексів ну просто дуже багато. Цей рецепт з покроковими фотографіями може стати для Вас основним.

Із вказаних нижче продуктів виходить 27 середніх капкейків / кексів.

Тісто готується дуже швидко, капкейки випікаються також дуже швидко. Проте вони стають ніжні та смачніші якщо на них нанести крем і відправити відпочивати у холодильник на 8год.

Отже:

 

Капкейки / кекси – покроковий рецепт з фотографіями:

Інгредієнти:

  • мука 1,5 стакана
  • цукар 1 стакан
  • сіль 1/2 ч.л.
  • розпушувач для тіста 1/2 ч.л.
  • сода 1/4 ч.л.
  • розтоплене масло 100гр
  • яйце 1шт.
  • сметана 1/4 стакана
  • молоко 3/4 стакана
  • ванільний цукор 2ч.л. або щіпка ваніліну
  • варення із чорниці 100г

Приготування:

  1. Збиваємо міксером яйце з цукром, потім додаємо ванільний цукор, сметану та молоко по пор’ядку.

    капкейки рецепт
    капкейки рецепт
  2. Додаємо холодне розтоплене масло та знову збиваємо.

    капкейки рецепт
    капкейки рецепт
  3. В окремій ємкості змішуємо муку, розпушувач, соду та сіль. Усе добре перемішуємо.

    капкейки рецепт
    капкейки рецепт
  4. Поступово додаємо до яїчно-молочної суміші суміш із мукою. Добре збиваємо міксером до однорідної маси. Ще краще дати тісту трошки постояти при кімнатній температурі хвилин 15.

    капкейки рецепт
    капкейки рецепт
  5. Ложкою викладаємо тісто у формочки, заповнюючи їх на 2/3 (найкраще викладати у паперові формочки які вкладені у силіконові або металеві). Зверху на тісто викладаємо 1/3 чайної ложки варення із чорниці.

    капкейки рецепт
    капкейки рецепт
  6. Випікаємо капкейки / кекси у духовці розігрітій до 180 градусів 9-13хв – перші 5 хв. 180 градусів, наступні хвилини 150 градусів (це для маленьких формочок, якщо форми більші, то випікати потрібно приблизно 13-18 хвилин). Духовки у всіх різні, тому потрібно слідкувати за кексами після восьмої хвилини знаходження в духовці (для кексів великого розміру – після 10-ої хвилини). Провіряти на готовність потрібно зубочистками: запихаємо зубочистку у капкейк, якщо витягнувши зубочистку вона залишилася чиста, то кекси готові і їх необхідно витягувати із духовки.

    капкейки рецепт
    капкейки рецепт
  7. Коли капкейки вистигнуть прикрасити сметанковим кремом, посипати ягодами чорниці та підсушеним на сухій сковорідці до золотистого кольору коксом.

    капкейки рецепт
    капкейки рецепт

Смачного!

Примітки:

  1. Чорничне варення можна замінити будь яким іншим. Але варення повинно бути не рідким.
  2. За бажанням можна пекти без варення.
  3. Капкейки при витяганні із духовки повинні бути білого кольору, якщо вони почнуть ставати ‘золотими’, значить уже підсушилися.
  4. Прикараши капкейки можна різними кремами, мастикою, шоколадом, айсингом…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *