Інгредієнти:

  • фарш м’ясний 0.5кг
  • яйця 1шт.
  • цибуля 2шт.
  • часник 4зубчики
  • сметана 250г
  • сухарі панірувальні 3 ст.л.
  • масло 3 ст.л. (або скільки піде)
  • сіль 1ч.л. (можна менше чи більше, до смаку)
  • перець 0,5 ч.л. (до смаку)

 

Приготування:

Одну цибулину мелемо разом із м’ясом на мясорубці. Додаємо яйце, сухарі, сіль та перець. Все добре перемішуємо. Залишаємо збоку, тим часом ріжемо дрібними кубиками іншу цибулю. Із фаршу ліпимо мокрими руками тюфтелі, розміром невеликого мандарину. В розігрітій сковороді на маслі обсмажуємо тюфтелі до золотистого кольору по 1-2хв. (не паніруєм тюфтелі нічим!). Викладаємо тюфтелі із сковороди. У тій же сковорідці обсмажуємо цибулю на середньому вогні до золотистого кольору. Додати сметану, потушити 2хв. Додати часник та перемішати. Повернути назад тюфтелі у сковороду. Потушити у сметанному соусі під кришкою 15хв. на маленьокому вогні.

Тюфтелі у сметанному соусі готові!

Смачного!!!

Господиням на замітку:

  1. Найкраще подавати із гарніром з гречки.